ULTIMELE NOUTATI
3,7 milioane de romani acceseaza in fiecare zi internetul

Aproape doua treimi din locuintele din mediul urban au o conexiune la internet, cei mai multi utilizatori fiind abonati fie la operatorii de cablu, fie la un furnizor de telefonie fixa, releva un  studiul realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT)

Conform Studiului National de Audienta (SNA) pe ianuarie 2008 - ianuarie 2009, realizat pe un esantion de aproape 17.000 de persoane din mediul urban, 59,8% din locuinte au instalata o conexiune la internet; 22,4% din utilizatori apeleaza la un operator de cablu TV pentru servicii de internet, in timp ce 17,5% intra online prin linia telefonica, iar 10,5% sunt legati la retele de cartier.

67,3% din respondentii studiului BRAT au precizat ca detin un computer, iar 35,2% spun ca au o camera foto digitala. Aproape 12% dintre utilizatori au un player MP3 si 4% detin un PDA. Televizoarele sunt printre cele mai raspandite echipamente electronice in mediul urban, 98,2% dintre respondentii la studiul BRAT afirmand ca au cel putin un TV, iar 65,3% ca au cel putin doua televizoare.

"Comparativ cu anii precedenti, se constata o crestere importanta a dotarii cu echipamente hardware in mediul urban. Pentru mediul rural nu exista date, insa penetrarea PC-urilor si a internetului nu poate fi mai mare de 10%"
, a comentat Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC).

mai multe puteti citi pe ZF.ro


NEWSLETTER
Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi gratuit ultimele informatii din IT , sfaturi si noutati despre serviciile noastre.
CURSUL BNR
Tel: 0725-595 555
Computer Solution © 2020 Toate drepturile rezervate